Tussen hemel en aarde – Paasproject 2020

Op 26 februari a.s. is het ‘Aswoensdag’, het traditionele begin van de veertigdagenperiode naar het Paasfeest toe. Als gemeente zullen we het Paasproject van ‘Bible Basics’ volgen: ‘Tussen hemel en aarde’. Vanuit de Bergrede (Mat. 5-7) laat de Heer Jezus hemels licht over ons aardse doen en laten schijnen. We volgen hem daarin, samen met de kinderen. Hier is meer te lezen over project.
Onze jongeren kunnen, samen met jongeren van andere kerken in Ermelo, op Witte Donderdag (9 april) mee naar Roermond waar dit jaar The Passion speelt.
Ook is er -inmiddels is het al traditie- dit jaar de mogelijkheid om weer mee te doen aan de ‘The Passionchallenge’. Nadere informatie volgt.
We zouden het mooi vinden om gedurende de hele veertigdagenperiode iedere dag een foto met een korte gedachte (een woord of een regeltje) van één van de gemeenteleden te publiceren via onze communicatiekanalen (website, Facebookpagina en Instagram). We volgen met die foto’s de weekthema’s van ons Paasproject. Zou je ook mee willen fotograferen? Laat het mij dan weten. In de kerk komt een inschrijflijst te liggen.

Vanaf week 11 gaan we van start met de wekelijkse Lectio Divina ontmoetingen in Harderwijk en Ermelo. Op woensdagavond in Harderwijk en op donderdagavond in Ermelo ontmoeten we elkaar tussen 19:00-20:00 uur voor een korte bijbelezing, een overdenking daarvan in stilte en het delen van onze gedachten daarover. We sluiten deze ontmoetingen af door wat we gevonden hebben in gebed te brengen.
In de lijdensweek sluiten wij deze reeks af met een gezamenlijke viering op woensdag 8 april in Ermelo.

In de hal komt een intekenlijst te liggen, zodat we weten hoe groot de belangstelling is. Het is ook mogelijk online in te tekenen.

Verder zullen we in die week vieringen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag hebben.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie