Zondag 9-2 – ‘Volg je dromen’

Deze zondag was er voor de eerste keer in jaren weer een ‘Kerk en schooldienst’ in onze gemeente. We verwelkomen een deel van de kinderen (en hun ouders, meesters en juffen) van de Margrietschool in ons midden. Op school zijn de kinderen met dromen aan het werk geweest, zoals ik deze week ook heb kunnen zien op school. We hebben het over nachtdromen en dagdromen gehad. Over beiden gaat het in de Bijbel. Deze week ging het over de droom die God had met onze schepping; de dromen van Jozef over de toekomst en die van de Heer Jezus over het Koninkrijk. Zondag komen we opnieuw uit bij de droom die onze God voor ons heeft. Die droom heeft Hij nooit losgelaten. Als die droom wordt betekent dat een nieuw begin.`

Hier kun je de preek nog eens lezen, en hier kun je die beluisteren.
De presentatie bij de preek is hier te zien.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie