Wie ben je?

Voor de meesten van ons zal de vakantie wel voorbij zijn. 
Ik hoop oprecht dat je in die vakantie weer tot jezelf gekomen bent.
Dat er ruimte kwam, waarin je even van een afstandje naar jezelf en naar anderen kon kijken.

In de dienst van komende zondag zal de vraag ‘Wie ben je?’ centraal staan. Misschien heb je daar nu ook weer meer zicht op.
Als je de gelijkenis in Lucas 15,11-32 leest, wie begrijp je dan het beste? De jongste, de oudste of geen van tweeën. En, als je eerlijk bent, op wie líjk je het meest?

In onze tijd gaat het veel over wie je wil zijn. Op Facebook en Instagram kun je daar genoeg voorbeelden van vinden. Hoe kijk je tegen jezelf aan, wie zou je eigenlijk willen zijn? Wie ben je in je eigen ogen? Weet je eigenlijk hoe God tegen je aankijkt?

Met behulp van het verhaal dat we ‘de gelijkenis van de verloren zoon’ noemen, maar waar we beter een andere titel boven zouden kunnen zetten , proberen we een antwoord op deze vragen te geven. Want onze Heer Jezus vertelt ons met dit verhaal iets over onszelf. Reden om ons af te vragen wat dat dan is. Wees welkom zondag! 

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie