“Zegen!” – zondag 14-7

Zondag is de laatste zondag voor de grote vakantie!
Na alle musicals, BBQ’s, eindexamenfeesten en verdere slotactiviteiten is het daar nu ook wel tijd voor. Vakantie!
Het is natuurlijk fijn om nu even iets anders te doen. Maar het einde van het seizoen roept misschien ook wel andere gedachten in je op: ‘zal ik het wel fijn vinden op mijn nieuwe school’, ‘ga ik aan het werk of doe ik nog een opleiding?’, ‘kan ik dit werk blijven wel blijven doen?’ en ‘hoe zal het verder gaan met mijn gezondheid? In de vakantie is er ook meer ruimte voor dat soort gedachten.
‘God mag het weten!’, zeggen sommigen mensen dan.
Zij bedoelen: dat kan niemand je vertellen.
En wij, hoe beleven wij dat?

Hebben we iets aan Here als het om zulke dingen gaat?
Wijst Hij je een richting? Maar hoe kun je dan weten welke?
Waar rust Gods zegen op?
Vanaf deze zondag zien wel elkaar iets minder.
Maar eerst gaan we nog met elkaar ‘aan tafel’
en we gaan met Gods zegen uit elkaar.
Dat durf ik zomaar te zeggen.
Hoe ik daarbij kom?
Wees welkom, zondag!

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie