Zondag 30 juni ‘Geloof!’

‘Nou dat zou ik best wel ook willen!’, zou je kunnen antwoorden op de oproep in het opschrift hierboven. Zo heb ik iemand nog wel eens horen zeggen. Maar dan kwam er ‘maar ik kan dat niet!’ achteraan.
Deze zondag doen Thomas van der Deijl en Amber Dijksterhuis belijdenis van hun geloof. Zo plegen we dat dan te zeggen in onze kringen.
Dat is iets moois en voor hen een positieve stap.
Maar kunnen zij nu iets wat anderen niet kunnen?
Ik denk het niet: geloven is geen vaardigheid die je aan kunt leren of een kwestie van smaak, om maar twee mogelijkheden te noemen
Maar wat is het dan?
Daarover kun je lezen in de brief aan de Hebreeën, en wel in het elfde hoofdstuk.
Daar wordt geloof getypeerd.

Ter ere van de belijdenis van Thomas en Amber hebben we het deze zondag over ‘geloof’. Wees welkom! (NB Deze zondag beginnen we een uurtje later vanwege de gasten die van ver komen).

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie