Wat zou jíj willen vragen?

Gisteren las ik in de krant een column die me aan het denken zette over bidden. De schrijver gaf drie overwegingen bij het bidden mee: “Vraag je bij sommige gebeden af of een even oprecht christen als jij niet bezig is God precies het tegenovergestelde te vragen. Sluit voorts Gods Hand niet op in alleen maar positieve gebeurtenissen. En, ten slotte, wees er niet te snel zeker van dat wij zouden weten wat Gods bedoeling met allerlei ontwikkelingen is.” (kijk hier voor de hele column)
Die overwegingen zijn actueel voor me, want komende zondag is onze jaarlijkse gebedszondag, de zondag waarop wij onze God om een zegen voor een komende jaar vragen. Maar wat kun je eigenlijk van God vragen? Daar zit ik nu over na te denken. Wat zouden jullie zondag van de Heer willen vragen? Dat zou ik beste wel eens willen weten. Ik hoor dat graag van jullie.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie