Witte Donderdag 2018: ‘Waar zit jij aan tafel?

Marcus 14, 12-26 - Witte D. 2018 - 'Verraad'Een Afrikaanse voorstelling van het Laatste Avondmaal: een zwarte Jezus en 11 zwarte discipelen en 1 witte verrader.
Morgen vieren we met elkaar het avondmaal in ons kerkgebouw. We volgens daarbij de geschiedenis zoals we die in Marcus 14, 12-26 lezen. Je kunt je daarbij de vraag stellen: ‘Op welke plaats zit ik eigenlijk aan tafel?’

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie