‘God in ons midden’ 7. Profetie?

1 Kor. 14, 26-33 Profetie (7e God in ons midden)In de gemeente van Christus houden we tegenwoordig weer meer rekening met persoonlijke boodschappen van God naast de Bijbel. In mijn ervaring is dat nogal een vanzelfsprekendheid geworden.

Alleen, ook in de kerk, onder christenen, kun je de vraag stellen: ‘Hoe weten we dat deze profetieën van de Heer komen?’ Een belangrijke vraag. Wat zou jullie antwoord daarop zijn?
Zondag 18 maart 2018 was dit het onderwerp in het kader van het jaarthema ‘God in ons midden’. De preek is nog te beluisteren, te lezen en de presentatie bij de preek is te bekijken.

Vragen voor de bespreking

  1. Heeft iemand van jullie van wel eens een profetie of een ingeving van God gehad? Als je wilt, vertel elkaar daar eens over.
  2. Hoe wist je dat deze boodschap van God kwam? Kun je uitleggen hoe je zoiets nagaat?
  3. Zoek eens een paar teksten over valse profeten op!
  4. Als je 1 Kor. 14 in je eigen woorden zou moeten terugvertellen, wat is dan de boodschap?
  5. Zouden we in onze diensten de mogelijkheid voor profeteren moeten geven?
  6. Hoe zouden we die profetieën dan concreet kunnen toetsen?
  7. Dit is voorlopig de laatste preek in het jaarthema ‘God in ons midden!’. Er zou nog een preek (preken) kunnen komen a.d.h.v. vragen die er van jullie kant zijn blijven liggen.
    Waar zou wat jullie betreft nog eens over gesproken moeten worden?
  8. Reacties? Graag!

 

 

 

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Jaarthema 2017, Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie