‘Lijdensaankondiging’ – Marcus 9, 2-10

Marcus 9,2-10 - 25-2-2018 - LijdensaankondigingOp de tweede lijdenszondag staat Marcus 9, ‘de verheerlijking op de berg’ op het rooster. Een bijzondere geschiedenis zo tussen al het andere door. Wonderlijk, hemels en indrukwekkend. Maar wat ‘moet je er verder mee’? Dat zal die delegatie van de discipelen misschien ook gedacht hebben. Jezus verbiedt het hen immers er anderen over te vertellen.

En wat betekent het nu voor ons, deze ‘verheerlijking op de berg’? Is ze een voor ons een bewijs van Jezus’ grootsheid. Maar hebben wij daar dan behoefte aan?
Is het eens wens om zelf ook nog eens zoiets mee te maken? Een ‘religieuze topervaring’ noemde iemand het, en zou je dat ook wel willen? Of is het gewoon een stukje geschiedenis op de weg van onze Heer Jezus naar het kruis?

Begrijp je waarom Marcus dit verhaal opgeschreven heeft? Denk daar eens voor jezelf over na. En wees welkom a.s. zondag aan de Van Beekweg 15, we beginnen om 9.30 uur.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken, Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar ‘Lijdensaankondiging’ – Marcus 9, 2-10

  1. Jan M. schreef:

    Mooie dienst Wieb. En je preek over Marcus 9 vond ik inspirerend! Ook je uitleg dat we nog moeten groeien om Jezus (in het hemelse licht) te kunnen zien/ontmoeten sprak me aan. De wijze waarop je dat deed, vond ik bemoedigend.
    Eigenlijk wel grappig: je vraag naar ‘het waarom van Marcus’ lees ik in beginsel te zw/w. En heeft bij mij het effect ‘wat moet ik daar nou mee’. Met een blij gevoel naar huis gefietst! Gr. Jan

Geef een reactie