Dag 40 – het begin van de lijdenstijd

cross-against-a-twilight-skyVandaag begint de ‘lijdenstijd’, de periode van veertig dagen voor Pasen. Zeven weken lang leven we dag voor dag toe naar ons ‘Opstandingsfeest.’ Dit jaar volgen we Jezus in het evangelie van Marcus. We volgen daarbij het leesrooster zoals dr. Tom Wright het ons aangeeft via zijn boekje Lent for Everyone: Mark, Year B. Vooral in de weekenden verwijst Wright naar andere teksten dan die uit Marcus en soms laat hij ons een tekst twee keer op twee verschillende. dagen. Maar al met al lopen in het verslag van Marcus mee met de eerste leerlingen achter Jezus aan. Marcus laat dit verhaal beginnen bij de Jordaan en wel bij de plek waar een vreemde kerel en wilde boodschap laat horen.

‘Goed nieuws!’ ‘Hij komt er aan!’, ‘Zorg dat je er klaar voor bent!. Hij is er al bijna!’

Op de website en op Facebook verschijnt vanaf morgen steeds de tekst van de dag. De komende dagen volgen we het onderstaande rooster.

14-2-2018

Aswoensdag

Marcus 1, 1-9

15-2-2018

Donderdag

Marcus 1, 21-45

16-2-2018

Vrijdag

Marcus 2, 1-17

17-2-2018

Zaterdag

Marcus 1, 9-15

 

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie