‘Voor Iedereen’ ‘Open Kerken zondag’

Matteüs 20, 1-16 'Iedereen' NGKEAfgelopen zondag was het ‘Open Kerken zondag’ en dat zou zomaar de gedachte kunnen oproepen dat kerken anders niet open zijn, maar ‘alleen voor leden’. ‘Wie horen er eigenlijk bij God?, is dan de volgende vraag. De Heer Jezus laat daar een verrassend licht over schijnen met zijn verhaal over de arbeiders in de wijngaard (Mat. 20, 1-16). Dat is nogal anders dan wij dat soms zelfs denken. De doop van Loïc Schuhmacher illustreert dat nog eens op een verrassende manier. Het voert te ver om dat hier nu helemaal uit te leggen. Dat hier na te lezen of hier te beluisteren.

 

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie