Doorlopend gesprek

Doorlopend gesprek (1 van 1)

Na mijn afscheid van NGK De Ontmoeting en de intrede in de NGK Ermelo is er nu een kleine maand verlopen. Voor mij is er nu een wat vreemde tijd aangebroken. Immers, ik zit nog helemaal ingeweven in mijn oude gemeente en moet daar nog van loskomen. En ik ben nog beslist niet vastgegroeid in mijn nieuwe gemeente en moet daar nog ingroeien. Dat is wel een vreemde gewaarwording. Je leeft als het ware in een soort tussenperiode. Ik kan goed meevoelen met die collega, die net als ik nu een aantal maanden geleden zijn intrede in een nieuwe gemeente deed. Hij vertrouwde me onlangs toe: “ik weet helemaal niets meer!” Inderdaad zo is dat.

Toch is het enorm bemoedigend om te merken dat  beide kerken deel uitmaken van dezelfde wereldwijde familie: de gemeente van Christus. En de gesprekken in Ermelo dezelfde sfeer ademen als die in Barneveld. We hebben immers allemaal iets met dezelfde Heer en dat doet wonderlijk vertrouwd aan! En daarom ben ik voor de toekomst vol goede moed. Alleen al om die reden zullen er ook in de nieuwe gemeente vast weer nieuwe banden groeien.

De NGK Ermelo ligt voor me als een taart waarvan ik me afvraag hoe ik deze aan zal snijden. Ik wil graag kennismaken met de gemeente. Dat wil zeggen met alle groepen en groepjes die daarin actief zijn én met de afzonderlijke leden. Beste ‘nieuwe’ gemeenteleden, jullie zullen me dus regelmatig bij een van de groepen of commissies op zien duiken. Maak je geen zorgen, ik kondig me van tevoren wel even aan. Afgelopen zondag ben ik bijvoorbeeld hartelijk ontvangen bij bijbelklas ‘Jozef’. Leuk was dat in de blokhut. Nadat ik gesproken heb met de wijkouderlingen en diakenen in de gemeente zullen jullie me ook steeds vaker bij de andere gemeenteleden zien aankloppen om daar eens kennis te maken.

Even voor de duidelijkheid op maandagmiddag, woensdagmiddag en donderdagmiddag werk ik niet voor de gemeente. Dat betekent dat ik dan doorgaans niet reageer op mailtjes, telefoontjes en appjes e.d. In noodgevallen ben ik altijd te bereiken op mijn mobiele nummer.

Ik zie ernaar uit om net zoals ik dat in Barneveld ervaren heb met Ermelo in gesprek te raken. Daar verwacht ik veel van.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in kerk. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Doorlopend gesprek

  1. Gerrieke schreef:

    Lijkt mij inderdaad voor u en uw vrouw een hele lastige tijd, maar het komt vast en zeker goed!

    hartelijke groet en altijd welkom bij ons op de koffie, Gerrieke IJzerman.

Geef een reactie