Gesprekken over ‘Grote Vragen’!


Sinds begin 2021 kom ik met een aantal jongeren online samen en praten we over ons geloof. We zijn langs de geloofsbasics gegaan met een online Alpha-cursus en we zijn vervolgens de lange lijnen in de Bijbel gaan opzoeken. Ik heb dat toen, omdat ik niet zo snel op iets anders kwam, een geloofscursus genoemd. Maar dat is een veel te droge uitdrukking voor de gesprekken die we samen online hebben. We proberen met elkaar in gesprek te komen over wat geloven voor ons betekent. Dat gaat niet alleen over feiten, maar ook over gevoel en over de praktijk. We zoeken daar steeds weer een aanleiding voor, zoals je boven al kon lezen. En… het is natuurlijk zo dat er ook altijd iets te leren valt. Tja, hoe noem je zoiets nu? Je zou het ook Geloofscafé of zo kunnen noemen. Dat doet meer recht aan de sfeer van de ontmoeting. Tot nog toe zijn we vooral online bij elkaar gekomen. Het lijkt ons leuk -nu kan het weer- om elkaar ook zo nu en dan live te ontmoeten.
Maar online bevalt ons ook weer goed genoeg en zo houden we het ook lang uit. Het lijkt me leuk dat jullie van een stel regelmatige ‘café-bezoekers’ eens zelf horen hoe ze het ervaren. Daar wordt nog aan gewerkt.

Het komende seizoen gaan we in gesprek vanuit ‘grote vragen’ die er onder jongeren leven (en die jullie dus ook aanleveren hoop ik). Zit je vanwege studie o.i.d. verder weg? Geen probleem, je kunt online aanhaken.

Je mag ook gewoon eens komen kijken. Heb je belangstelling? Laat dat dan even aan mij weten! Je mag de knop en het formulier hiernaast ook daarvoor gebruiken.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie