‘Sociaal geloof?’ – Tentdienst – 17-6

Han 2, 41-47 - 17-6-2018Het komende weekeinde hopen we met een groot deel van de gemeente op ‘De Banken’ door te brengen. Zondagmorgen zal de dienst daar dan ook in de grote tent zijn.

De preek is een korte vooruitblik op de jaarthema van het komende seizoen: ‘Een levende gemeente’. Daarachter verscholen zitten de vragen: ‘hoe ben je tegenwoordig eigenlijk gemeente?’ Wat mag je van ons in Ermelo-Harderwijk en Putten verwachten? Kunnen wij dat? En welke rol spelen we persoonlijk in die gemeenschap? Het komende seizoen gaan we daar aan de hand van drie deelthema’s mee aan het werk: ‘Wat is een gemeente?’ (Het bijbelse idee), ‘Hoe kunnen we ooit een gemeente zijn? (De vrucht van de Geest) en ‘Wat mag je van een gemeente verwachten? (De gaven van de Geest).

Deze zondag de beloofde ‘Sneak Preview’, een korte vooruitblik. We starten met een oertekst over gemeente-zijn Handelingen 2, 41-47. Als je het gedeelte leest, treft het je, dat kan niet anders! Maar wat kunnen wij hiermee? Is het een mooi voorbeeld van hoe de Geest iets heel nieuws begon in Jeruzalem, maar is het verder verleden tijd? Of is het meer: is het een een aanstekelijk voorbeeld van hoe een gemeente eigenlijk hoort te zijn? Kom meeluisteren en meepraten. Welkom.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie