Gespreksavond 4: ‘Heeft geloven nut? (2)’

Stilte 4Er zijn veel mensen die veel tijd besteden aan dingen die helemaal geen nut lijken te hebben, maar bij het christelijk geloof is men erg aan het twijfelen aan het nut.  Maar denken wij soms niet dat iets nutteloos is omdat we eenvoudig niet begrijpen hoe het werkt.
Vreemd is het intussen wel dat in onze samenleving de gevolgen van het christelijk geloof zeer gewaardeerd worden: wetenschappelijk onderzoek, vrijheid, gelijkheid en zorg… maar die oorzaak het christelijk geloof door velen niet meer als achterhaald gezien wordt. Kunnen deze waarden eigenlijk blijven bestaan zonder de bron ervan, het christelijke geloof? Of zullen sommige mét dat geloof uiteindelijk weer uit onze samenleving verdwijnen?

In Mat. 5, 1-12 kun je lezen wat voor samenleving Jezus voor zich ziet? Beslist anders dan de onze.

De vorige gespreksavond nog eens zien? Zie hier de presentatie

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Geloofsgesprekken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie