Geloofsgesprekken

IMG_4905Dit jaar zullen we iedere keer op woensdagavond vanaf 19.30 uur met een groep jongeren ‘geloofsgesprekken’ houden. Niet dat het de bedoeling is dat je er niets van leert, dat hopen we werkelijk. Maar ook is het belangrijk dat je over je geloof leert praten. Dat je je eigen geloofstaal leert spreken is wezenlijk. Voor jezelf en voor anderen Vandaar ‘geloofsgesprekken, dit jaar op woensdagavond.

Deze keer kiezen we als insteek om in gesprek te komen over God het boek: ‘De stilte vanGod’ van Reinier Sonneveld. Eigenlijk is het boek allereerst bedoeld voor mensen die worstelen met hun geloof, maar mijn ervaring is dat iedereen die het leest er rijker van wordt. Sonneveld gaat de vragen niet uit de weg, maar kan ook niet leven met gemakkelijke kritiek. Boeiend om vanuit die uitersten over God in gesprek te komen.

Voor wie zijn deze avonden bedoeld? In de eerste plaats voor jongeren die te oud zijn voor de clubs en daarna graag verder willen groeien in hun geloof. En ook voor jongeren die eraan denken om zich voor te bereiden op het doen van belijdenis (natuurlijk is zo’n voornemen geen verplichting) en verder voor alle jongvolwassenen die graag weer eens met hun geloof aan het werk gaan.

En wat dan als je niet zo’n prater bent? Geen zorgen, je hoeft niet meer te zeggen dan je kunt. Je kunt ook met weinig woorden veel zeggen!
We zijn inmiddels gestart, maar je kunt je er nog steeds bij hoor.

Wil je meedoen? Laat het mij dan even weten via WhatsApp (06 44 35 38 73), Facebook of mail (w.dijksterhuis@gmail.com). Natuurlijk mag je me ook gewoon even aanspreken.