Beloofd land in zicht?

In de veertigdagentijd laat ik mijn gedachten gaan over de weg naar ‘Gods nieuwe wereld’. Zo noemt de Bijbel in Gewone Taal Gods Koninkrijk. Ik laat me daarbij inspireren door overdenkingen van gemeenteleden van de NGK Ermelo

Dag 1: Aswoensdag Charkov
Anneke en Leo van den Berg zetten me vanmorgen stil bij de profeet Amos (5, 1-9). Israël is gevallen en zal niet meer opstaan lees ik. Het vermengt zich met de beelden van het Vrijheidsplein in Charkov die ik op het nieuws voorbij zie komen. Pure verwoesting door een misdadig regime.
Israël had dit zelf over zich heen gehaald, maar Charkov wordt alleen maar getroffen omdat het in Oekraïne ligt en Poetin dit wil hebben. Je kunt nu niet zeggen dat ze erom gevraagd hebben. Integendeel! Kun je wel zeggen dat wij dit met z’n allen over ons heen gehaald hebben in onze wereld? Zolang Gods Nieuwe Wereld nog niet gekomen is, zullen er altijd weer agressors zijn die het vuur laten regenen op aarde.
We zitten er met z’n allen naar te kijken in HD kwaliteit of hoger en voelen ons zo machteloos. Waar zoeken we de oplossing nu? Bij de NAVO de VS, de EU of de VN?
De oproep is hetzelfde gebleven, ze geldt ook voor ons: ‘Zoek de Heer en Leef”.
Ik zag vandaag twee voeten onder een deken uitsteken: een medemens die niet meer te redden was.
Zelden zo intens om vrede gebeden als vandaag.

Nieuwste berichten

Beeld (Ex. 32 1-14)

Wij gelovigen vormen ons een beeld van God. Hecht God er aan welk beeld we van Hem hebben? Zo ja, hoe krijg je dan een beeld van God? Zondag gaat het over jouw beeld van God?

Mokum (Ex. 25, 10-22)

Mokum. Dat is de plaats die de Heer jullie wijzen zal (Deut. 17:8). Achter de ‘veilige’ haven Amsterdam gaat Jeruzalem schuil. Nog preciezer, achter Mokum gaat de tempel schuil: de plaats waar Israël de Heer ontmoet.

Wie is Jezus (voor jou)?

Van een tandarts verwacht je iets anders dan van een loodgieter. Als je ze door elkaar haalt ben je waarschijnlijk teleurgesteld in wat je overkomt. Wat verwacht je eigenlijk van Jezus?

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Volg mij

Ontvang nieuwe berichten rechtstreeks in je inbox.