Beloofd land in zicht?

In de veertigdagentijd laat ik mijn gedachten gaan over de weg naar ‘Gods nieuwe wereld’. Zo noemt de Bijbel in Gewone Taal Gods Koninkrijk. Ik laat me daarbij inspireren door overdenkingen van gemeenteleden van de NGK Ermelo

Dag 1: Aswoensdag Charkov
Anneke en Leo van den Berg zetten me vanmorgen stil bij de profeet Amos (5, 1-9). Israël is gevallen en zal niet meer opstaan lees ik. Het vermengt zich met de beelden van het Vrijheidsplein in Charkov die ik op het nieuws voorbij zie komen. Pure verwoesting door een misdadig regime.
Israël had dit zelf over zich heen gehaald, maar Charkov wordt alleen maar getroffen omdat het in Oekraïne ligt en Poetin dit wil hebben. Je kunt nu niet zeggen dat ze erom gevraagd hebben. Integendeel! Kun je wel zeggen dat wij dit met z’n allen over ons heen gehaald hebben in onze wereld? Zolang Gods Nieuwe Wereld nog niet gekomen is, zullen er altijd weer agressors zijn die het vuur laten regenen op aarde.
We zitten er met z’n allen naar te kijken in HD kwaliteit of hoger en voelen ons zo machteloos. Waar zoeken we de oplossing nu? Bij de NAVO de VS, de EU of de VN?
De oproep is hetzelfde gebleven, ze geldt ook voor ons: ‘Zoek de Heer en Leef”.
Ik zag vandaag twee voeten onder een deken uitsteken: een medemens die niet meer te redden was.
Zelden zo intens om vrede gebeden als vandaag.

Nieuwste berichten

Waarom een verhaal over vergeving?

De afgelopen zomer heb ik mijn studieverlof besteed aan het thema ‘verzoening’. Daarbij kwamen ook allerlei verwante termen als ‘vergeving’, ‘herstel’ e.a. als vanzelfsprekend naar boven. In een aantal afleveringen van deze blog geef ik enkele inzichten weer die ik tijdens dit verlof heb opgedaan. Deze keer: de aanleiding. “Ik vergeef je”, zei hij, bijna…

Hou vol! (Fil. 4, 4-9)

Ik kan niet altijd blij zijn, zelf niet als ik dat wil. Maar Paulus lijkt me daar wel toe op te roepen in Fil. 4, of bedoelt hij hier iets anders?

Nieuwe verhoudingen! (Paulus aan Filemon)

Onze pakketbezorger heeft altijd haast! Als ik de bel hoor, kan ik maar net op tijd beneden komen. Soms staat hij dan al -met een hele stapel pakketjes in zijn armen- bij de buren voor de deur. Ik heb wel eens gehoord dat pakketbezorgers heel hard moet werken voor een heel laag loon.  Als ik…

Vergeving, onmogelijke mogelijkheid?

Vergeving treft ons vaak als een onmogelijke mogelijkheid: we voelen ons ertoe drongen maar hebben geen idee hoe het zou kunnen. Er wordt dikwijls te gemakkelijk vanuit gegaan dat de tijd alle wonden heelt. In deze serie blogs de komende weken een queeste op weg naar vergeving en verzoening.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Volg mij

Ontvang nieuwe berichten rechtstreeks in je inbox.