Nieuwe verhoudingen! (Paulus aan Filemon)

Onze pakketbezorger heeft altijd haast!
Als ik de bel hoor, kan ik maar net op tijd beneden komen. Soms staat hij dan al -met een hele stapel pakketjes in zijn armen- bij de buren voor de deur. Ik heb wel eens gehoord dat pakketbezorgers heel hard moet werken voor een heel laag loon. 
Als ik het vriendelijke gezicht van de bezorger zie met in zijn armen die hele stapel pakjes, voel ik me nog al eens schuldig. Werk ik er niet aan mee dat hij zo hard moet werken voor zo weinig loon?

Maar kan ik dan geen pakket meer laten bezorgen? Als iedereen dat doet raakt hij zijn baan kwijt.
Zondag vieren we het Avondmaal als én lezen we uit de korte brief die Paulus aan Filemon schreef. Dat is meer dan de privé correspondentie van Paulus, het zegt ook iets over hoe ik me heb te verhouden tot bijvoorbeeld vriendelijke pakketbezorgers.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactieReactie annuleren