Het TomTom-effect

Het mooie van de TomTom (een navigatietoestel voor de auto) is dat hij je naar je bestemming brengt. Ook als je de aanwijzingen niet opvolgt, past hij de route automatisch aan en brengt hij je toch via een andere route naar je bestemming. Linksom of rechtsom, je komt er wel. 
Pas als je de aanwijzingen consequent niet opvolgt, kom je er niet De TomTom zal je echter blijven waarschuwen: ‘ga terug’, ‘keer om’.

Hoe ga jij met de Heer om? Ben je op weg achter Hem aan, of zoek je zo veel mogelijk je eigen wegen? Waarom is dat dan? Schaamte? Trots? Behoefte aan vrijheid? Of ben je eigenlijk best wel behoorlijk eigenwijs?

Jona ging er vandoor. Je vraagt je af waarom hij dat deed en wat hij daarbij gedacht heeft. Hoe dan ook hij komt uiteindelijk toch precies waar de Heer hem hebben wil. Want de Heer wijkt niet van zijn route af. Intussen had Jona het zichzelf wel heel moeilijk gemaakt.

De vraag bij de korte overdenking bij het avondmaal is: ga jij als het om je geloofsleven gaat ook voor het TomTom-effect?

We ‘zien’ elkaar zondag bij brood en wijn. Via de bekende link, start 10:15 uur.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Het TomTom-effect

  1. ik weet niet meer wat ik er bij dacht, dat was veel te lang geleden

Geef een reactieReactie annuleren