Kerkdiensten afgelast vanwege het coronavirus

De gebeurtenissen volgen elkaar de afgelopen dagen snel op. Gistermiddag besloot onze regering om bijeenkomsten van meer dan 100 personen sterk af raden. Vrij snel daarna vroeg burgemeester Baars van Ermelo de kerken om dat besluit te eerbiedigen, zeker met het oog op de ouderen in ons midden. We hebben daarop nog even overwogen om de gemeente in kleinere groepen op te splitsen, maar toch besloten om ook dat niet te doen. Immers we zouden dan aan de letter van de maatregel beantwoorden maar aan de geest ervan geen recht doen. Ze is immers bedoeld om verdere besmetting tegen te gaan. We willen niet het beeld oproepen dat we als het daarom gaat op het randje gaan lopen, maar onze verantwoordelijkheid nemen.

Ook andere kerken in Ermelo, hebben om dezelfde reden, een vergelijkbaar besluit genomen.

Voor de dienst van zondag hebben we nog niet onmiddellijk een online alternatief. Voor zondag verwijzen we in ieder geval naar de TV-dienst die de EO speciaal deze zondag om 9:20 uur op de TV uitzendt. Ook Groot Nieuws Radio zal om 10:00 een kerkdienst uitzenden.

Zelf zullen we proberen of we online nog iets kunnen doen, zodat jullie daar via Internet aan mee kunnen doen, maar dat vraagt er nog wel even enig experimenteren. Als het lukt zullen jullie dat vandaag nog via deze Nieuwsbrief of later via onze Facebookpagina en onze Website laten weten.

Intussen maken we bijzondere tijden mee. Een groot deel van ons samenleven komt stil te liggen. Het geeft je te denken hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. Het is ook een kans voor ons om eens na te gaan wat nu werkelijk belangrijk is. Ik kan me in mijn leven niet herinneren dat ooit eerder kerkdiensten afgelast zijn. Afzien van onze wekelijkse ontmoeting met elkaar en met God is best een ingrijpende stap. We doen dat alleen maar, omdat we voorzichtig met elkaar en met anderen willen zijn.
Gelukkig hebben we veel andere mogelijkheden om contact met elkaar te houden. Laten we daar ruim gebruik van maken de komende tijd. Zo kunnen we ook steun aan elkaar geven. En laten we juist nu bidden voor elkaar en de anderen om ons heen.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie