Zondag 26-1 – Simson – Inspirerend!

Deze zondag hebben we afscheid van Joost & Solke genomen, als resp. diaken en ouderling.
Nadat ze ons vier jaar gediend hebben in hun taak in de gemeente, krijgen ze nu een rustperiode waar in ze nieuwe kracht kunnen opdoen.
Hans Konijnenbelt krijgt de zegen als nieuwe diaken in plaats van Joost. In deze dienst wordt hij officieel verbonden aan onze gemeente. Dat noemen we ‘bevestiging in het ambt’. Voor ouderling Mensinga Solke hebben we helaas nog geen vervanging gevonden.

In deze dienst gaan we terug naar Simson een ambtsdrager uit de periode van het Oude Verbond. Hij is als rechter van Israël een inspirerend voorbeeld voor Hans en en de anderen in de kerkenraad.

De preek is nog eens te beluisteren en te lezen, De presentatie is hier terug te vinden.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Zondag 26-1 – Simson – Inspirerend!

  1. Pingback: Zondag 26-1 'Simson' - online - NGK Ermelo - Harderwijk - Putten

Geef een reactieReactie annuleren