FAQ ‘Luistert God wel?

‘Wat zijn jullie vragen eigenlijk?’, vroeg ik een tijd geleden in onze Facebookgroep. Want dat is mijn eigen ervaring: in de loop van je ‘geloofsleven’ doe je een heel stel vragen op. Soms omdat je nieuwsgierigheid gewekt is; soms omdat je het niet meer begrijpt wat je overkomt, terwijl je toch een kind van God bent; soms omdat je nu wel eens wil weten hoe het zit.
Deze zondag begin ik met een nieuwe serie diensten die ik ‘FAQ-diensten’ heb genoemd. Op veel websites heb je een pagina waar je de antwoorden kunt vinden op veel gestelde vragen, in het Engels: ‘Frequently Asked Questions’, afgekort ‘FAQ’. Wie het liever bij het Nederlands houdt zou ze ook ‘VGV-diensten’ kunnen noemen.
Het is de bedoeling om in die diensten op een vraag in te gaan. Of dat altijd betekent dat er een antwoord op te geven is, denk ik niet. Maar wel is het de bedoeling dat je er verder door komt, omdat je een idee van de richting krijgt waarin het antwoord te zoeken is of een bevestiging dat op sommige vragen eenvoudig geen antwoord te geven is.

Deze zondag de vraag: ‘Luistert God eigenlijk wel?’

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactieReactie annuleren